Tens convidats a sopar? Si vols sorprendre als teus comensals, no només és important el menú, també la decoració de la taula i la cura dels detalls. Et donem alguns consells perquè la teva taula llueixi perfecta i gaudeixis d’una vetllada excel·lent.

Tria una vaixella i tèxtils que encaixin amb els teus convidats
Comptar amb una vaixella bonica i de bona qualitat és vital a l’hora de vestir la taula. Tingues present que l’estil dels plats, coberts i tèxtils ha d’anar acord amb el tipus de convidats que et visitin. No és el mateix un sopar informal amb els amics que un dinar de Nadal amb la família… Tria un estil per a cada ocasió i triomfaràs.

“Sopars diferents”
Sorprèn als convidats amb un servei diferent. Per exemple, un wok al centre de la taula i bols minimalistes per a cada comensal perquè puguin servir-se.

Una àmplia varietat d’estils
Si t’agrada la varietat, trenca la rutina canviant l’estil de la decoració de la teva taula. Vols algunes idees? Estil provençal amb llums decoratives i elements de tons espígol, estil de camp amb gots de colors, flors silvestres i tèxtils rústics, estil primaveral amb tons taronges i detalls lluminosos, estil tropical amb tons verds i estampats jungle, estil mariner combinant blaus i blanc amb alguns detalls marins…

Com posem els elements a taula?
Et recomanem una opció senzilla per col·locar la vaixella i els coberts de manera adequada sense sobrecarregar la taula, ideal per a sopars amb amics.

Col·loca en primer lloc un sota plat, a sobre d’aquest, un plat pla i per últim un plat fons. A l’esquerra del plat posa-hi la forquilla, sempre amb les puntes mirant amunt. A la dreta, el ganivet i a la part més exterior, la cullera. En cas de servir un plat de carn i un de peix, recorda que els coberts de la carn són els més propers al plat i els de peix es col·loquen just al costat d’aquests.

Els coberts de postres es posen a la part superior del plat i les copes a la part superior dreta, en el següent ordre començant per dalt, copa de vi negre, copa de vi blanc i copa d’aigua. Si vols servir un platet amb pa, hauràs de col·locar-lo a la part superior esquerra del comensal.

vaixella-qualitat-decorar-taula

Ara ja coneixes les claus per vestir la teva taula i gaudir d’un sopar en bona companyia. T’animem a descobrir la nostra oferta d’Arts de la Taula, amb vaixelles, gots, tasses, copes i coberts de disseny. A Casa Canut, botiga de decoració per a la llar, t’ajudem perquè gaudeixis encara més de tots els àpats a casa.