A l’estiu ens venen de gust plats lleugers, amb verdures i fruites refrescants. Saps de quines maneres pots tallar els vegetals per a les teves receptes? El més important és comptar amb un ganivet de qualitat i adequat a la tasca a realitzar. Per posar-t’ho fàcil, a Casa Canut, botiga d’art, decoració i parament per a la llar, comptem amb una amplia gamma de ganivets perquè preparis els aliments com un/a autèntic/a xef!

Són ganivets professionals de la marca Chroma France, fabricats amb acer japonès i disseny alemany. Estan produïts amb la col·laboració de la marca Porsche Type 301 i disposen de mànec ergonòmic.

Ara que estem ben equipats, coneixerem de quina manera podem tallar els productes.

Tallar a daus

Brunoise: es tallen els vegetals a daus molt petits d’entre 1 i 3 mm. Aquesta mida és molt útil per facilitar-ne la cocció, sobretot en sofregits. Talla-ho primer en fines làmines i després de manera transversal.

Paisana: és el mateix format que l’anterior, però en daus més grans d’entre 1 i 1,5 cm. Ideal per bullir, saltejar, fer estofats o guarnicions.

Bresa o mirepoix: són daus irregulars per preparar caldos o estofats.

Concassé: aquests mena de tall és només per al tomàquet. Pela’l i extreu-ne les llavors, talla’l en tires i després en daus petits.

Tallar llarg

Juliana: talla la verdura en tires de 5 o 6 centímetres de llarg i 2 o 3 mm d’ample. S’utilitza per amanides o saltejats de verdures.

Chiffonade: s’utilitza per a hortalisses de fulla ampla. Plega la fulla diverses vegades i talla en juliana fina. Quan la despleguis, obtindràs tires llargues i estretes.

Bastons: consisteix en tallar les verdures de forma rectangular, de 5 o 6 cm de llarg per 0,5 d’ample. És el típic de les patates fregides.

Tallar rodó

Rodanxes o vichy: el més habitual són rodanxes de 2 mm, però poden ser de diferent mida. S’utilitza per a verdures cilíndriques com el carbassó, el cogombre o l’albergínia.

Al biaix: el mateix sistema que per les rodanxes, però tallant al biaix. Es fa per aprofitar l’espai a la paella i per qüestions estètiques.

Tornejat o chatteau: un tall amb molt glamour, que consisteix en tallar un rectangle i donar-li forma retallant les arestes.

Panadera: és especial per tallar patates. Es talla amb un gruix d’1 cm per fer-les al forn, fregides o rostides.

Et convidem a posar-los tots en pràctica amb diferents receptes estiuenques com amanides, gaspatxos, cremes fredes, macedònies… Si encara no tens el teu ganivet, troba’l a la botiga online de Casa Canut! Que aprofiti!