És temps de verema, temps de parlar de vi. Sabies que la copa on prens el vi influeix en les seves característiques? La forma de la copa té un gran impacte en l’expressió aromàtica del vi.

El fabricant de copes austríac Riedel és un gran referent en el món de les copes. Constantment cerca noves formes a les seves copes per a cada varietat o estil de vi.

Va ser al 1950 quan Claus J. Riedel es va adonar que la forma i la mida del recipient on prenia el vi modificava la percepció del beure. A partir d’aquí, va desenvolupar un conjunt de copes que aportaven equilibri i harmonia a determinades varietats de vi. L’objectiu: el màxim gaudi del vi.

A Casa Canut Botiga som uns autèntics Wine Lovers i volem que degustis els teus vins amb tots els seus matisos. Per això, disposem de copes Riedel que faran les delícies de tot amant del vi.

Aquestes copes han estat dissenyades tenint en compte tres variables: forma, mida i diàmetre de la vora. Són peces de disseny que han estat fabricades després d’un estudi minuciós per aconseguir un equilibri de bouquet, textura, aroma i gust. Una autèntica experiència sensorial.

Una altra de les marques que s’ha elevat com a líder mundial en l’elaboració de cristalleries és Schott Zwiesel, utilitzada per molts sommeliers i xefs de renom. Dissenys atemporals, últimes tendències i formes que comuniquen les millors propietats dels vins.

Un tret diferencial d’aquesta marca és que la majoria de les seves col·leccions contenen cristall Tritan, un cristall molt resistent a trencaments i al rentavaixelles.

Les copes Schott Zwiesel són de tan alta qualitat que han estat seleccionades per l’Hotel Adlon de Berlin o l’Hotel Palace de Tokio. Les vols a casa teva? Les trobaràs a Casa Canut Botiga, la teva botiga d’art i decoració a Andorra!

Ara que ja coneixes els fabricants de copes de vi d’alta qualitat, repassem com afecta al tast del vi cada característica de la copa.

Una copa fina i transparent ens permet una visió més clara i nítida del color del vi per poder-lo apreciar. També és important que tingui un bon peu, per poder agafar bé la copa i no escalfar-la o embrutar-la.

La mida de la copa és essencial i influeix en la intensitat i la qualitat dels aromes. La forma es dissenya tenint en compte el potenciar les virtuts del vi. Per tant, cada varietat necessitarà un disseny diferent. Per últim, el diàmetre de la vora de la copa determina la postura de la ingestió del vi i el trasllada a diferents punts de la boca.

A Casa Canut Botiga, disposem d’una àmplia i variada gamma de copes per a vins de totes les varietats. Descobreix les copes Riedel i Schott Zwiesel a la nostra botiga online clicant aquí. I si ho prefereixes, vine a la nostra botiga física de l’Av. Carlemany, 107, d’Escaldes-Engordany, a Andorra. T’hi esperem!