Tots els amants de l’art i la decoració sabem que els colors poden transmetre moltes emocions i transformar el nostre estat d’ànim. Els colors poden aportar-nos molts beneficis i afegir tocs de color a la decoració de la teva llar l’omplirà de vida i de creativitat.

1 El poder dels colors
Sigui pintant les parets o afegint objectes d’art i decoració, el color de casa teva pot proporcionar-te benestar, tranquil·litat, vitalitat… El Feng Shui exposa diferents propietats per a cada color. Vols descobrir-les? Te les llistem.

Vermell: vitalitat, energia i reducció de fatiga.
Blau fosc: seguretat i confiança.
Verd: serenitat i equilibri.
Blau clar: tranquil·litat, evita la depressió i produeix calma.
Negre: transforma les energies negatives.
Gris: serenitat, elegància, seguretat i protecció.
Rosa: relax i positivisme.
Lila: inspiració i concentració.
Groc: eleva l’autoestima.
Marró: confort, seguretat i estabilitat.

2 Mobiliari de disseny acolorit
La decoració de la llar ens ofereix moltes possibilitats per afegir color, fins i tot als mobles! Una butaca de disseny o un sofà acolorit dotaran a la teva sala d’estar d’una personalitat única. T’hi atreveixes?

sofa de disseny color rosa

3 Decorar amb quadres
Diferents estudis, com el realitzat per Robert Gifford, professor de psicologia de l’Escola d’Estudis Ambientals de la Universitat de Victòria (Canadà), destaquen la importància de les interaccions amb l’espai i com repercuteixen en la conducta i la salut mental de les persones.

Decorar les parets de casa nostra amb quadres, omple la llar de sensacions positives i agradables. És una excel·lent manera de mostrar la nostra personalitat i de donar caliu. Els diferents formats i estils ens permeten una total flexibilitat a l’hora de decorar, aconseguint l’equilibri o posant un accent de color en un lloc destacat.

4 Inclou color i art mitjançant figures
L’art també té espai a casa teva. Dona un toc únic al racó que triïs amb figures de Romero Britto, Juliani Mo, Toms Drag, Guillermo Forchino… Els seus estils variats et permetran trobar l’element decoratiu que més encaixi amb tu i amb l’espai on ho vols col·locar: sobre una taula, un prestatge, al rebedor… L’art et permet convertir casa teva en un espai únic, original i amb una personalitat incomparable.

figura toms drag

5 No t’oblidis dels colors a taula
Per als amants dels colors i la decoració, qualsevol excusa es bona per dissenyar una escena atractiva i sorprenent. Un d’aquests moments, podria ser l’hora de parar taula. Servir el sopar en una vaixella de disseny, combinar colors per crear una temàtica o donar un concepte a l’àpat, utilitzar coberteria daurada, brindar amb copes diferents… Són detalls que crearan un ambient molt agradable i especial.

6 Sorprèn als teus convidats
Has visitat mai una llar avorrida i monòtona? Segur que no vols que casa teva desprengui aquestes sensacions. Tal com deia Dorothy Draper, “En decoració, col·loca sempre una peça controvertida. Donarà tema de conversa als teus convidats”.

Un porta-paraigües en forma de bota, un mirall amb detalls daurats, una taula auxiliar de disseny, una figura de Juliani Mo… A Casa Canut, botiga d’art i decoració a Andorra, t’ajudem a trobar l’element de decoració que enamorarà a tothom qui et visiti.